46011 м. Тернопіль, Проспект С. Бандери 74а тел./факс: +38 (0352) 24-35-00
ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВИЩЕ
ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ
ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ

Національна  дитяча гаряча лінія

Бармен (від англійського "bar" та "men") – людина за стійкою. При появі перших барів в США, продавця від покупців відділяв бар'єр , який потім перетворився в прилавок, а згодом в барну стійку. В ХІХ столітті в Україні були популярні шинки та корчми, де обслуговували шинкарі, корчмарі – продавці напоїв.

Бармен - це обличчя кожного закладу. Бармен якісно і швидко обслуговує клієнтів. Знає рецептури приготування безалкогольних і слабоалкогольних напоїв, вміє досконало користуватися барменським приладдям, скляним посудом. Без проблем відпускає напої, делікатно спілкується з відвідувачами закладу. Вміє оформити вітрину барної стійки, експлуатувати обладнання і створити своїм вмінням свято для клієнтів.

Кухар - це цікава і прекрасна професія. Кухар може без усяких зусиль і питань організувати і підготувати вечір або урочисту подію. Кухар - ведуча професія на підприємствах ресторанного господарства. Від рівня кваліфікації та майстерності кухаря, кондитера залежать смакові і споживчі властивості приготованих страв, їх термін зберігання. Професія кухаря вимагає від людини фізичної витривалості, додержання правил особистої гігієни, акуратності, спостережливості, уважності. Крім того, професія вимагає постійного пошуку, творчої фантазії.Характеристика процесу праці

Офіціант - одна із найстародавніших професій. На фресках Єгипетських пірамід зображені люди, які подають їжу до столу фараонів. Мабуть це й були перші офіціанти.

Святкування знаменних дат, подій, весілля і навіть прийом видатних осіб і підписання угод передбачає спілкування за урочистим столом і неможливе без офіціантів, які беруть активну участь у загальній трапезі.

Як розсадити людей, які страви подавати і кому в першу чергу, які прибори потрібні для споживання тієї чи іншої страви - саме до цього має безпосереднє відношення офіціант. Він не тільки обслуговує людей, які сидять за столом, але й допомагає і навіть навчає їх дотримуватися певних правил і етикету споживання їжі. Сьогодні жоден ресторан, кафе чи бар не може обійтися без офіціанта.

Тернопільське вище професійне училище технологій та дизайну

Всі права захищено © tvpu.te.ua, 2008-2015.